Referat: FBC Partille F09/11 Blå - Dingle AIK F09/11 Blå

Partille borta och utlovad snöstorm. Den kom som tur är inte förrän på väg hem.
Flera borta på aktiviteter, några med skavanker och Stina J sjuk i går kväll.

Höstens möten mot Partille bestod av en Daik- och en Partillevinst och inget direkt skönspel från något av lagen.

Kort uppvärmning i Qvisthallen pga sen match före oss och sedan blåser domarna igång matchen. Matchklockan fungerade inte och det är alltid ett bekymmer vid utvisningar och i slutet när man ibalnd behöver "spela på klockan".

Vi hade varnat för att Partille kunde starta i höt tempo och med hög press. Så mindes vi förra mötena, men det är lite mer avvaktande spel och matchen får rulla på ganska stabilt. Tyvärr får Partille till ett halvskott mot mål med mycket spelare framför målet. Bollen går retligt in i Emilias bortre hörn i markhöjd. Snöpligt "skitmål" men bara att komma igen. Dingle har ett stundtals stort spelövertag, men bollarna vill inte in. Partille jobbar med kontringar längs kant och försöker fylla på centralt och göra instickspass. Matchens första utvisning kommer efter ungefär halva perioden efter att Bella har tacklasts hårt i sarg under en löpning. Domarna dömer dessutom 2+2 minuter och vi har fyra minuters powerplay att vänta.
Vi får till et tganska bra powerplay. En kortsekvens har vi svårt att återta boll efter att Partille erövrat den, men sedan kommer vi in i rullet igen. Inga jätteavslut, men ett par lägen får vi. På grund av längden på PP så byter vi spelare under tiden.

Periodpaus 1-0 på tavlan och vi pratar en del om att "vilja mer". Viär lite avvkatande och pratar inte på planen. Backarna upplever att det är svårt att nå upp till forwards och snack på planen är ju en lösning på det.

Andra perioden och vi öppnar stenhårt. Efter något byte kvitterar vi till 1-1. Maja har kommit upp högt från backposition och får en diagonalpass av Wilma och sätter bollen med ett distansskott.
Vi får energi och har nu en längre period med bra tryck. Mycket rull nom laget och tillbaka till back och omstart. Tyvärr är det skott utanför och i ribba och stolpe och över allt, men bollen vill inte in. Istället får Partille en period med medflyt. 2-1 kommer under en avvaktande utvisning. Kira har gjort en eftersläng efter en liten dispyt med en Partillespelare och domaren dömer avvaktande utvisning. Partille lyckas behålla boll länge och får tillslut iväg ett halvskott itll. Oturligt blir det tunnel på Emilia och underläge för oss igen. 3-1 kommer ganska snart, men är ett fint skott i bortre kryss utifrån och inget slumpskott denna gång.
Vi avslutar perioden med ett boxplay efter att Alice satt en tackling mot sarg. Ett bra boxplay där vi var uppe och provade skott ett par gånger trots numerärt underläge.

Periodpaus och det ser bättre ut spelmässigt. Nu gäller det att mana på och komma till fler avslut. Vi öppnar också tredje perioden bra och fortsätter ha många fina chanser, men det är fortsatt skott utanför eller i ribbor eller på målvakt. Ingen boll vill in. Stundtals riktigt bra tryck, med långa sekvenser av bollinnehav och chanser. Wilma skjuter ett skott utifrån som tar på klubba eller spelare och singlar ner mot Partilles mål bakom målvakt. Där står en Partilleback och "räddar" genom att både köra med hög klubba och ståi målgården. Straff för Dingle utdömt och Lindsay får äran. Tackar också för förtroendet med ett hårt handlesskott i hjälmhöjd och 3-2 på tavlan. Time out och vi manar på för att fortsätta trycket. Fortsätter med bra tryck och håller Partilles kontringar på avstånd. I brist på matchklocka så har vi lite svårt att bedöma när det kan vara läge med att plocka ut målvakt. Till slut ser vi chansen och spelar en sekvens 6 mot 5, där vi har ett par bra lägen. En sekvens är det minst fyra skott på mål och det avslutas med en luftsving framför mål av Stina Ö, som bara gjorde ett par byten idag pga knäkänning. Närmare än så kommer vi inte och tiden rinner ut.
Vi gratulerar Partille till dagens vinst och tar med oss en snöplig förlust, men trots allt en bra match. Det var målen som inte ville in idag helt enkelt och partille tilläts vara lite för effektiva i sina chanser.

I övrigt en bra domarnivå idag. Riktigt bra!

Omnämnande idag går till Alva som höjde sig ett par snäpp och gjorde många bra brytningar på offensiv plan. Höll sig också framme och hade ett par bra försök till avslut. I övrigt lugnt spel med mång abra passningar. Återkom snabbt till spel efter att ha fått en klubba i ansiktet också. Partilles kapten visade stor sportslighet efter att flera gånger kolla så allt va OK med Alva, något jag också berömde henne för efter slutsignal.

Dagens utvisningar;
Kira 2 min för hårt spel, nåja... blev bara en avvaktande utvisning, som dock resulterade i mål för Partille